Student challenges over sociale veiligheid

Initiatief van Student Service Center voor bewustwording van grenzen en gevoelens.
Art about personal boundaries Persoonlijke ruimte komt ook aan bod in de challenge. Foto Mika Baumeister via Unsplash

Hoe geef je aan waar jouw grenzen liggen? Wat zijn micro-agressies; hoe bescherm je jezelf ertegen? En hoe kun je als omstander anderen helpen om veilig te blijven?

In het kader van ‘Feel safe at WUR’ heeft het Student Service Center een serie challenges ontwikkeld over deze en allerlei andere aspecten van sociale veiligheid. Onder de noemer SafeTEA zijn de challenges sinds vorige week online te volgen. Aanvullend zijn er drie live SafeTEA-evenings in Forum – dinsdagavond is de eerste – om ook in levende lijve aan de slag te gaan met deze onderwerpen.

Punten sparen

Om deelname extra de moeite waard te maken, zijn met de online opdrachten en deelname aan de SafeTEA-evenings punten te verdienen. Tot het einde van periode twee zijn die naar keuze te verzilveren voor instant rewards zoals vouchers voor een kop thee, of juist op te sparen voor bijvoorbeeld een WUR-sweater na voltooiing van alle challenges.

Tot nu toe hebben zich een kleine driehonderd studenten aangemeld voor de challenges, waaraan ruchtbaarheid is gegeven via onder andere de safeTEA Escape Room op de AID. Meedoen is nog mogelijk; iedereen met een WUR-emailadres kan zich aanmelden.

Tot slot: waarom SafeTEA als naam? ‘Samen studeren en leven heeft veel raakvlakken met theedrinken. Het biedt warmte en is lekker, maar wees wel voorzichtig: hou er rekening mee dat smaken verschillen en voorkom dat iemand zich brandt, inclusief jezelf’, aldus een leaflet.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.