Ophaalactie voor tandartsbezoek Barry de Haarwegkat

De ‘Barry-commissie’ haalt geld op voor hun langstzittende bewoner.
Barry de Haarwegkat Barry inclusief buikje

Barry, de beroemde kat van de Haarweg, is de jongste niet meer. En met de jaren (18!) komen er wat ouderdomskwaaltjes. Bij een recent bezoek aan de dierenarts bleek dat hij niet alleen te dik is, maar ook een beginnende tandontsteking heeft. Hoewel hij nu nog goed eet – dat overgewicht komt niet vanzelf – zal er later dit jaar wel iets aan zijn gebit gedaan moeten worden. Een ophaalactie moet geld in het laatje brengen voor die operatie.

Barry is ooit geadopteerd door een gang van de Haarweg nadat hij herhaaldelijk aan kwam lopen. Zijn baasje woonde op een andere plek in Wageningen, maar het leek erop dat Barry zijn eigen thuis had gekozen. Door de jaren heen zorgen er steeds andere mensen voor hem en is hij een graag geziene gast van verschillende gangen.

We zagen dat Barry toe was aan een thuisbasis, in plaats van dat hij de hele Haarweg over zwerft

Het laatste halfjaar werd duidelijk dat de kat echt bejaard was geworden en iets meer structuur in zijn leven nodig had. ‘We zagen dat Barry toe was aan een thuisbasis, in plaats van dat hij de hele Haarweg over zwerft’, vertelt Wietske Raaphorst, bachelorstudent Communicatie en Life Sciences. ‘Toen hebben we een groepsapp gemaakt met mensen die samen voor hem zorgen. We houden bij hoe veel hij eet, zorgen dat hij binnen is als het koud is en dat er overal genoeg water staat als het warm is.’

Lusteloos

De ‘Barry-commissie’ nam hem onlangs dus mee naar de dierenarts vanwege zijn lusteloze gedrag en een mysterieuze bult achter zijn oor. Mét kalmeringspil, nadat het vorige bezoek ondanks de dikke handschoenen van de dierenarts nogal wat stress had veroorzaakt bij zowel Barry als de arts. De bult achter zijn oor bleek een relatief onschuldig abces, maar door de controle kwam wel het tandprobleem naar voren.

Raaphorst: ‘De mensen die nu voor hem zorgen zijn natuurlijk allemaal studenten. We zorgen echt heel graag voor Barry en we gunnen hem een goed leven als oude man, maar de financiële verantwoordelijkheid is een lastige bijkomstigheid.’ Vandaar de GoFundMe-actie. ‘Veel mensen van de Haarweg dragen bij en op deze manier kunnen we hem de zorg geven die hij nodig heeft.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.