Kenny B komt naar nieuw campusfestival Summervibes

Ook op het programma: een Abba Tribute en meerdere Wageningse acts.
Kenny B tijdens een concert. Foto Shutterstock

Het Summervibes-festival is op donderdag 22 juni van 15:00 tot 23:00 uur op het grasveld tussen Atlas en Forum. De doelgroep is ‘campusbewoners’ (medewerkers en studenten) en de toegang is gratis. Het moet een jaarlijks terugkerend festival worden om de zomer in te luiden op de campus.

Omnia-manager Chris van Kreij nam het initiatief voor het festival. ‘In coronatijd hebben studenten het Globus-festival georganiseerd. Ze hebben mij gevraagd te helpen bij de organisatie van de tweede editie van dat festival, maar uiteindelijk ging dat niet door. Dat vond ik jammer, want het was een mooi feest dat écht iets toevoegde aan de campus. Toen dacht ik: kan WUR niet wat taken van de studentenorganisatie overnemen op het gebied van vergunningen en veiligheid? Dan kunnen studenten meedenken over de programmering en de aankleding.’

Groen licht

Van Kreij stapte met zijn idee naar Sjef Moling, die vanuit zijn rol als AID-projectleider veel ervaring heeft met het organiseren van festivals op de campus. ‘Hij werd mijn partner in crime’, zegt Van Kreij. ‘Hij kent veel studenten en studentenorganisaties en weet wat er bij de organisatie van een festival komt kijken op het gebied van vergunningen en veiligheid. We hebben samen een plan gemaakt en dat gepresenteerd aan diverse WUR-afdelingen en bedrijven op de campus. Die gaven groen licht.’
Van Kreij en Moling begonnen eind maart samen met vier studenten aan de organisatie van het festival. ‘Volgend jaar willen we er iets uitgebreider de tijd voor nemen, nu is het een beetje een snelkookpan qua organisatie.’

ABBA Tribute. Foto Martijn Swart

Van ABBA tot Zweefmolen

De doelgroep ‘campusbewoners’ is een brede doelgroep, zegt Van Kreij. ‘Daar hoort dus ook een brede programmering bij. We trappen af met de coverband THUNK, vijf jaar geleden een groot succes tijdens het festival voor het honderdjarig bestaan van WUR. Daarna treedt de Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B — bekend van hits als Parijs en Als Je Gaat — op met een liveband. Dan volgt een ABBA Tribute, met muziek waar meerdere generaties van genieten. In de avond speelt studentenfeestband Jazzalike, die eerder op de Zwarte Cross optraden. Tussendoor en ter afsluiting spelen Wageningse DJ’s.’

Behalve muziek zal er ook een zweefmolen worden opgetuigd. Van Kreij: ‘Een live evenement met live muziek, chillen in het gras en lekker in de zweefmolen. De aankleding wordt door studenten verzorgd. Het moet echt een fijn festivalsfeertje worden. Nu nog hopen op mooi weer.’

Jazzalike met publiek. Foto Jazzalike

Costa Rica

Summervibes werkt met munten om te betalen bij drank- en eetkraampjes. De muntprijs is 2,25 euro, vertelt Van Kreij. ‘Dat is heel netjes voor een gratis evenement. We willen de drempel laag houden.’ Munten zijn te bestellen in de voorverkoop, maar kunnen ook op het festival zelf worden gekocht. Wie vijf munten in de voorverkoop aanschaft, krijgt een gratis toegangsbewijs voor de zweefmolen. ‘En dan hoef je tijdens het festival niet in de rij te staan voor muntjes. Door de voorverkoop hopen we een beeld te krijgen van hoeveel mensen er komen en hoeveel foodtrucks er straks bijvoorbeeld nodig zijn.’

Net als het Globus-festival moet Summervibes een steentje bijdragen aan een betere wereld. ‘Van elke verkochte munt gaat tien cent naar het behoud van tropisch regenwoud in Costa Rica.’

Klik hier voor meer informatie over en het programma van het Summervibes festival.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.