Opnieuw snelle weghaal-actie

Actie-uitingen deze keer nóg sneller verwijderd van campus.
Geblinddoekte kunst Van alle geblinddoekte kunstwerken bleef het hertje met de mensenbenen (‘Deer Dichotomy’) het langst onopgemerkt. Foto SF

Actievoerders van Extinction Rebellion (XR) hebben in de nacht van dinsdag en woensdag opnieuw kunstwerken op de campus geblinddoekt, als uiting van protest. Onder het credo ‘science not silence’ kreeg onder meer De Zaaier (opnieuw) een blinddoek, net als het Tweedelig Hert dat naast Omnia staat.

‘Met deze actie wil Extinction erop wijzen dat we in onze wetenschap extra kritisch moeten staan tegenover (samenwerking met) de fossiele industrie, een debat dat momenteel stevig gevoerd wordt aan de universiteit’, aldus een verklaring van XR.

Een lang leven was de actie (opnieuw) niet beschoren. Deze keer waren de actiematerialen zelfs al voor 8.30 uur verwijderd.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.