Nieuw festival in het Torckpark

'Ik denk dat het mooi is dat studenten en niet-studenten hier verenigd worden.’
Publiek op Woetstok 2019 in Torckpark Het Torckpark tijdens Woetstok 2019. Foto Cees Beumer

Wageningen is een festival rijker: 0317. Het evenement in het Torckpark luidt de zomer in met dj’s, live acts en foodtrucks.

Als er een kans ligt, moet je hem pakken. Dat ongeveer dachten Leonie Nispeling en Jes Kallen, studenten International Land and Watermanagement. Eind juni wordt het Torckpark traditiegetrouw omgebouwd tot festivalterrein voor het Wageningse Woetstok. Als het park dan toch al vol staat met podia, speakers en dixi’s, kan je daar beter nog een dag gebruik van maken, dachten zij. Dus op 25 juni, de dag na Woetstok, nemen dj-collectieven 4XL (hiphop), MiniCulture (dance) en nieuwkomer Grassroots Bass Collective (dub) het Torckpark over.

Groot podium

Voldoende mensen beschikbaar om plaatjes te draaien dus. Een beetje festival heeft daarnaast ook bands op het programma. ‘Er staat dat weekend een groot podium voor de bands die op Woetstok optreden. Maar een eenzame dj op zo’n groot podium, dat werkt niet zo goed’, zegt Kallen. ‘De dj’s krijgen dus een kleiner podium en we hebben vier acts geboekt voor het grote podium.’ Elke act sluit aan bij één van de dj-collectieven. ‘Spellbreakers is een Belgische reggaeband, de band Tukan maakt live elektronische muziek, en Nnelg is een Nederlandse hiphopartiest. De laatste act houden we nog geheim, maar dat is ook wel echt een publiekstrekker.’

Ze hopen dat het festival ook veel Wageningers trekt. Nispeling: ‘Je hoort veel van Wageningse jongeren dat ze het gevoel hebben dat ze nergens uit kunnen gaan als niet-student. Ik denk dat het mooi is dat die twee groepen, studenten en niet-studenten, hier verenigd worden.’

Ambitieus

Tussen de bands door kan het publiek eten halen bij één van de foodtrucks, een henna-tattoo laten zetten, een workshop volgen of shoppen bij de marktkraampjes. Voor dat gedeelte werkt 0317 samen met kunstenaars van Uitwaaien en lokale ondernemers. Dat klinkt als een flinke organisatie voor twee personen. Nispeling: ‘Het is wel een beetje ambitieus, ja. Het is spannend omdat we allebei zoiets nog nooit eerder hebben gedaan. Maar ik denk dat het wel goedkomt.’

Het festival wordt gefinancierd door de kaartverkoop. Nispeling: ‘Er kunnen drieduizend mensen in het park, als het goed is gaat dat redelijk de kosten dekken. Het hoeft voor ons ook niet winstgevend te zijn, het moet gewoon een vet festival worden.’

Meer weten? Check 0317festival.nl. Zin om mee te helpen met de organisatie? Stuur dan een mailtje naar prod@popupop.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.