‘Eerstejaars zijn onderdak’

Dankzij de oplevering van het Costerwegcomplex zijn kamerzoekende eerstejaars onder de pannen.
Eind maart trokken de eerste studenten in het nieuwe complex aan de Costerweg, onder wie masterstudent Biotechnology, Oscar Elizondo. Foto Sven Menschel

Elk jaar streeft studentenhuisvester Idealis ernaar om alle nieuwe studenten die actief op zoek zijn naar een studentenkamer, vóór 1 mei van hun eerste collegejaar een kamer aan te bieden. Vorig jaar lukte dat niet, maar dit jaar weer wel.

Dat vertelt Idealis-woordvoerder Hellen Albers. ‘In het eerste kwartaal van 2023 heeft 80 procent van de eerstejaars een kamer gevonden via het kamerplatform ROOM waar wij onze kamers aanbieden. Deze tachtig procent is gebaseerd op het aantal eerstejaars dat gaat studeren in Wageningen en op kamers wil. Voor dit studiejaar waren dit 1.600 woningzoekenden. Voor de oplevering van Costerweg reageerden gemiddeld nog 200 eerstejaars op een kamer. Met de toevoeging van de 264 kamers op 1 april kunnen wij de conclusie trekken dat ons streven van 1 mei dit jaar gehaald gaat worden.’

Eind maart voegde Idealis met de oplevering van het nieuwe studentencomplex Costerweg 65 in één klap 264 kamers toe aan de Wageningse studentenkamermarkt. Albers: ‘Wij monitoren vraag en aanbod en spelen daarop in, bijvoorbeeld met dit nieuwbouwcomplex. Daardoor hebben we ons streven kunnen halen. Daar zijn we trots op.’

Vorig jaar werd Wageningen uitgeroepen tot beste studentenkamerstad van Nederland door de Landelijke Studentenvakbond. Op Enschede na is de gemiddelde studentenkamerprijs in Wageningen het laagst. Ook werd de samenwerking tussen WUR, de gemeente en Idealis geprezen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.