WUR-student lijkt naast waterschapsbestuur te grijpen

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen is bekend.
Jiska Taal naast een stuw in het Binnenveld. Foto Guy Ackermans

WUR-student International Land and Water Management Jiska Taal (20) lijkt naast het waterschapsbestuur te grijpen: ze staat vierde op de lijst van de Algemene Waterschapspartij (AWP), die in de voorlopige uitslag op twee zetels uitkomt. ‘Het lijkt voorlopig klaar te zijn.’

De voorlopige uitslagen werden donderdag 16 maart in de loop van de middag bekendgemaakt. Taal was op dat moment een tentamen aan het maken. ‘Ik heb het dus pas na m’n examen gelezen. Ik ben er nog een beetje van onder de indruk.’
Na het zien van het nieuws stuurde Taal gelijk een berichtje naar haar partijgenoten. ‘Ik ben superblij voor ze. Zoals het er nu uitziet, krijgen we twee zetels en een voorlopig commissielid.’ Wel houdt Taal een slag om de arm. ‘Er is nu pas 56 procent van de stemmen geteld. Morgen om 14.00 uur volgt er nog een update, maar woensdag 23 maart wordt de officiële uitslag pas bekendgemaakt. Dus het is nog even afwachten.’

Onwerkelijk

Ondanks dat de kans momenteel klein lijkt dat Taal het waterschapsbestuur ingaat, kijkt ze met een goed gevoel terug op de verkiezingen. ‘Het voelt nog een beetje onwerkelijk dat mensen op mij hebben gestemd. En ik ben ook blij met de hoge opkomst: het is mooi dat mensen bezig zijn met de waterschappen.’ Een nieuwe kandidatuur in de toekomst sluit ze dan ook niet uit. ‘Dit is mijn werkveld. Ik wil bij de waterschappen betrokken blijven. Maar nu eerst weer studeren voor m’n tentamen van morgenochtend.’

Resource sprak onlangs met Taal over haar ambities bij de waterschappen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.