Gemeente helpt ook studenten de winter door

Financiële steun nodig om de winter door te komen? Vraag het de gemeente.
Foto Shutterstock

De gemeenteraad wil voorkomen dat Wageningers, en ook Wageningse studenten, deze winter in de kou komen te zitten of in financiële nood raken omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen. Inwoners die daarmee te maken krijgen, kunnen zich melden bij het Startpunt (Rooseveltweg 408A, Wageningen).

Bij het startpunt zijn experts aanwezig die inwoners de weg wijzen naar de juiste hulp. Zo zijn er mensen die kunnen helpen met het invullen van een aanvraag voor energierekeningcompensatie. Voor Wageningers die nog geen aanspraak kunnen doen op die compensatie, stelt de gemeenteraad Bijzondere Bijstand ter beschikking. Deze regeling geldt ook voor studenten die door de huidige situatie in financiële moeilijkheden komen.

Gemeenteraadslid voor GroenLinks Marre Adu-Ampong deelde dit nieuws onder meer in de Facebookgroep Wageningen Student Plaza in de hoop zo veel studenten te bereiken. ‘Aarzel niet om hulp te vragen. Als je mensen kent die deze informatie kunnen gebruiken, deel dit dan met hen.’ Bij deze.

Meer informatie op www.wageningen.nl/startpunt.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.