Hellingproof kijkt terug op ‘nat maar fantastisch’ NSK

Het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) wielrennen werd zondag verreden op de Wageningse Berg.
Ondanks de natte omstandigheden werd er hard gefietst op de Wageningse Berg. Foto Frank van Heelsum.

Sofie van Hemmen is lid van Hellingproof, de Wageningse wielrenvereniging die dit jaar verantwoordelijk was voor de organisatie van het NSK wielrennen. Ze blikt terug op een zeer natte editie.

De dag begon vroeg voor de organisatoren en verliep niet geheel vlekkeloos. ‘Vanaf zes uur ’s ochtends hebben we het parcours opgebouwd’, vertelt Van Hemmen. ‘Dat ging niet zonder tegenslagen. Zo waren de strobalen helemaal nat geworden en was er een aantal auto’s op het parcours. Uiteindelijk kwam alles goed en konden we om kwart over tien beginnen aan de eerste wedstrijd voor de mannen.’

In totaal hadden 225 studentenfietsers zich ingeschreven voor deze editie van het NSK. Deelnemers fietsten de route van de Wageningse Muur. ‘Uiteindelijk zijn 202 renners van start gegaan’, aldus Van Hemmen. ‘Er waren dus nog best wel wat afmeldingen, waarschijnlijk door de weeromstandigheden.’

Tekst gaat verder onder foto.

Omhoog de Wageningse Berg op. Foto Frank van Heelsum

Schaafwonden

De natte omstandigheden zorgden soms voor nerveuze situaties op de weg, vertelt Van Hemmen. ‘Er vonden ook wat kleine crashes plaats. In de meeste gevallen konden de rijders gewoon weer op de fiets stappen en doorrijden. Eén iemand is voor de zekerheid even langs de EHBO-tent gegaan. Daar zijn vooral schaafwonden behandeld, voor zover ik weet.’

Ondanks de gure omstandigheden werd er niet ingehouden door de fietsers, vertelt Van Hemmen. ‘Er werd tactisch gereden, aangevallen en gelost. De sfeer bij de finishlijn was erg goed. Wij kijken tevreden terug op een fantastische dag.’ Dat er geen Wageningse zege viel te vieren, deed daar niets aan af.

Op de Veerweg. Foto Frank van Heelsum

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.