Campusbewoners: Vaccinatiecentrum

Iedereen kan erheen voor alle denkbare vaccinaties voor welke reisbestemming dan ook.

Wie deze zomer naar verre oorden reist, kan zijn vaccinaties gewoon op campus halen. Want tussen Campus Plaza en Plus Ultra, naast de kinderopvang, zit de Wageningse vestiging van het Vaccinatiecentrum.

De clientèle bestaat voor een groot deel uit studenten en universiteitsmedewerkers. De binding met de campus bestaat al een hele tijd. Grondlegger Marchel Ratering werkte bijna twintig jaar als assistent van de toenmalige Studentenarts toen hij het Vaccinatiecentrum opzette – eerst op Duivendaal, later in het Nexus-gebouw en sinds januari 2018 op de huidige plek. Iedereen kan daar, op afspraak, terecht om z’n ‘gele boekje’ te vullen met alle denkbare vaccinaties voor welke reisbestemming dan ook. Malaria profylaxe kun je er ook krijgen, net als goede adviezen. Volgens reizigersverpleegkundige Sharona Erol gaan die vooral over ‘hygiëne, beestjes en seks’, de drie belangrijkste ziekmakers onderweg. Hygiëne heeft bijvoorbeeld te maken met eten en drinken, bij beestjes valt te denken aan muggen, teken en parasieten en over seks hoeft Resource niets uit te leggen, toch? Hou het veilig, ook in deze post-covid summer of love!

Naast vaccinaties geeft het centrum adviezen, vooral over ‘hygiëne, beestjes en seks’

Daarover gesproken: de coronapandemie heeft nogal wat invloed op de reiswereld en daarmee op de core business van het Vaccinatiecentrum. Voor een coronavaccinatie moet je naar de GGD, maar voor een antigeentest, PCR-test of een herstelverklaring kun je wél terecht bij het Vaccinatiecentrum. Gouden handel? Niet goud, wel handel. Welkome handel, na al die coronamaanden waarin er met reizigersvaccinaties geen stuiver te verdienen viel. De loop zit er nu weer lekker in, zo vlak voor de zomer. Iedereen een hele fijne vakantie!

Dit is de laatste aflevering van Campusbewoners. In deze rubriek stelden we de afgelopen twee jaar bedrijven aan je voor die zich op de campus bevinden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.