Sleutelfiguren: masseuse Janine Willink

'Ik geef mensen een mentale vakantie.'
Foto: Guy Ackermans

Iedereen is onmisbaar op de campus, maar niet iedereen staat dagelijks in de schijnwerpers of strijkt met de eer van het harde (team)werk. Resource brengt deze collega’s voor het voetlicht in de serie Sleutelfiguren. Dit keer Janine Willink (57), masseuse op de campus via MassageProfs en receptioniste in Atlas.

‘Masseren is echt mijn passie. Daarom was het een cadeautje toen WUR mij via MassageProfs inhuurde om stoelmassages te geven. Via het vitaliteitsbudget kunnen collega’s onder andere bij mij een massage krijgen. In het begin en in de coronatijd waren dat stoelmassages van twintig minuten, nu mogen ze in mijn praktijk komen. Door WUR heb ik een grote, aanhoudende stroom klanten. Dat heeft geholpen bij het starten van mijn eigen praktijk. Ondanks dat masseren mijn passie is, vind ik het fijn om zekerheid te hebben en me niet op één ding te richten. Daarom combineer ik het masseren met receptiewerk. Daar was ik tijdens corona extra blij mee.

Ik geef mensen een mentale vakantie. Ik zie ze tijdens mijn massage ontspannen, wat ik bewerkstellig door lange halen, een muziekje, sfeer, olie naar keuze en warmte. De werkdruk van WUR-medewerkers is vrij hoog en ze zitten veel achter de computer, waardoor vrijwel al mijn cliënten nek-, arm- en schouderklachten hebben.

Ik geef mensen een mentale vakantie

Dat ik ook bij WUR werk, heeft wel invloed; sommigen vinden het fijn, anderen juist niet. Ikzelf vond het eerst ongemakkelijk als collega’s bij mij thuiskwamen, ook omdat een massage in mijn praktijk vaak zonder bovenkleding is en uitgebreider in vergelijking met een stoelmassage. Nu vind ik het vooral fijn dat ik zelf mijn tijd kan indelen bij massages in mijn praktijk, wat niet kon toen ik nog stoelmassages op de campus gaf.

Hiervoor heb ik ook altijd met mijn handen gewerkt: eerst drie jaar als kapster tot ik door kapperseczeem moest stoppen, daarna 25 jaar als bloemist tot de zaak failliet ging. Mijn interesse in massages is gewekt nadat tijdens een vakantie in Turkije mijn frozen shoulder was weggemasseerd. Wonderbaarlijk dat je iemand kan genezen of klachten kunt verlichten met massage – wat een kracht! Bovendien vind ik het gewoon heel fijn om met mijn handen en met mensen te werken. En ik vind lichamen en de kracht daarvan heel interessant. Ik vind het geweldig dat ik het zelfherstellend vermogen kan stimuleren met mijn werk, waardoor iemand tot groei en bloei komt.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.