Smaken van WUR: Vegan kikkererwten- ‘omelet’

Elena Gallina, post-graduate stagiaire bij NIOO-KNAW uit Italië deelt haar recept.
Elena Gallina Post-graduate stagiaire bij NIOO-KNAW, uit Italië

In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. Elena Gallina, post-graduate stagiaire bij NIOO-KNAW uit Italië deelt haar recept voor een kikkererwten-omelet.

‘Ik ontdekte dit recept toen ik een veganistisch, gluten- en lactosevrij diner moest maken voor vrienden. Het was een groot succes en ik kreeg daarna vaak het verzoek om het recept te delen.’

Ingredienten (voor 3 à 4 personen)

  • 200 g kikkererwtenbloem
  • 600 ml warm water
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 ml olijfolie
  • groenten naar keuze

Bereiding

  1. Klop de bloem, het zout en water door elkaar;
  2. Verwijder het schuim, dat is namelijk erg bitter en beïnvloedt de smaak van de omelet;
  3. Roer de olie door het mengsel;
  4. Voeg groenten toe (ik gebruik meestal een halve courgette, gebakken in olie met een teentje knoflook) en eventueel kruiden naar smaak;
  5. Giet het mengel in een ovenschaal en bak gedurende een half uur op 220°C.

Win een Lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro. resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.