Online escaperoom over de Bob of de Sjaak zijn

Studenten-initiatief rond de effecten van alcohol en in drugs in het verkeer.
‘Iedereen shinede op zijn eigen manier om de escaperoom op te lossen.’ Beeld: TeamAlert

Je bent op een huisfeest, behoorlijk in de gloria. Je vrienden zijn er ook. Kun je ze vinden als het tijd wordt om af te taaien? En wie heeft wat op qua drank en drugs; is er íemand in staat om jullie veilig naar huis te rijden? Dat is de rode draad van een speciaal voor studenten ontwikkelde online escaperoom rond alcohol en drugs in het verkeer. Komende week is ‘ie drie avonden lang online gratis te spelen.

Natuurlijk weet elke student dat je niet onder invloed achter het stuur moet kruipen. Maar tussen woord en daad zit nog weleens verschil. ‘Bij tien procent van de ernstige verkeersongevallen in Nederland spelen alcohol of drugs een rol. Ook studenten rijden na een feestje wel eens onder invloed naar huis’, aldus Tom Paul van TeamAlert, een jongerenteam voor verkeersveiligheid. De online escaperoom Escapabel, mede in opdracht van een aantal provincies ontwikkeld, wil studenten bewuster maken van de risico’s en laten nadenken over wat ze wél kunnen doen.

Samen oplossen

Studententeams uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland kunnen gratis meedoen aan de (Nederlandstalige) escaperoom op 12, 13 en 14 april van 20:00 tot en met 21:30 uur, in teams van drie tot vijf personen. Deelname is gratis en er vallen prijzen te verdienen. Teams moeten zich wel even aanmelden. De escaperoom is al uitgeprobeerd door een aantal studenten. Volgens de Leidse student en spellen-expert Sjors van Dijken is Escapabel ‘precies uitdagend genoeg’: ‘Bij elke kamer wist weer een ander teamlid wat de bedoeling was om verder te komen. Iedereen shinede op zijn eigen manier om de escaperoom op te lossen.’ 

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.