Online/offline: moe van wisseling

De uni gaat weer open. Hoe denken studenten daarover?
Foto’s Susan van Weperen

Eindelijk kunnen studenten straks weer live colleges gaan volgen. Goed nieuws, of is online inmiddels zo standaard dat studenten wat onverschilliger zijn geworden? Studentredacteur Susan van Weperen maakte voor Resource een rondje op de campus en vroeg studenten om een reactie.

Tekst: Susan van Weperen

Ellen van der Kolk (23) – masterstudent Foodtechnologie

‘Als iemand langzaam praat in een college kan ik hem lekker snel zetten’

‘De combinatie van thuis studeren en fysieke lessen vind ik het meest ideaal en ik denk dat dit wel zo blijft. Dat is fijn want dan heb ik de mogelijkheid colleges thuis te kijken óf in het echt. Thuis is prettig want als een docent langzaam praat, kan ik hem lekker snel zetten of als het te snel gaat kan ik de les gewoon stopzetten. In een fysiek college kan dat natuurlijk niet. Ik hoop wel dat we weer colleges en practica kunnen hebben op de campus, want dat mis ik best wel. Een online practicum is niet heel leuk omdat je dan alleen maar de opdrachten doet zonder de echte proeven.’

Marjolyne Niesing (22) – bachelorstudent Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

‘Ik kan veel beter studeren met mensen om me heen’

‘Ik kan veel beter studeren met mensen om me heen die ik ook zie studeren, dus ik ben blij als we weer naar de campus mogen. Daarnaast is de kracht van de universiteit als plek dat je elkaar motiveert slimmer te worden en kritisch na te denken. Op de campus kan je discussiëren en ideeën met elkaar uitwisselen en dit gaat online heel snel verloren. Ik kijk er echt naar uit om weer live met elkaar te communiceren. Ook is het dan makkelijker met docenten een gesprek te beginnen. Dat is online veel lastiger.’ 

Steve Prabawa (27) – masterstudent Foodtechnologie 

‘Op mijn studentenkamer heb ik geen goede stoel’ 

‘Ik ben moe van de constante wisseling van online naar offline educatie. Als ik op de campus studeer, ben ik op mijn productiefst. “Thuis” zie ik als een plek waar ik relax en slaap. De campus is voor mij daarom ook de omgeving waar ik het meest geconcentreerd ben. De faciliteiten zijn beter dan thuis. In mijn studentenkamer heb ik bijvoorbeeld geen goede stoel en tafel en op de universiteit wel. Voor mij maakt het verder niet uit of de universiteit open is of niet omdat ik nu ook naar de campus kom.’  

Lisan Duijvestijn (23) – masterstudent Management Economics and Consumer Studies 

‘Ik mis vrienden zien en sociale contacten op de uni’ 

‘Het online les volgen went, maar het is fijn om straks weer de mogelijkheid te hebben om naar de campus te komen! Zelf de keuze hebben is ideaal. Ik mis het nu heel erg om vrienden te zien en de sociale contacten op de uni. Ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien op de cmapus. Het zal wennen zijn omdat ik nu alles zelf kan inplannen. Straks moet je weer echt aanwezig zijn op een vaststaand tijdstip…’ 

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.