Campusbewoners: Fuji Innovatiecentrum

Dit business-to-businessbedrijf produceert plantaardige vetten en industriële chocola voor de voedingsindustrie.

Fuji Oil heeft sinds 1 oktober haar Global Innovation Center Europe gevestigd op de Wageningse campus. Het Japanse bedrijf (6.000 werknemers, actief in 14 landen) produceert onder meer plantaardige vetten en industriële chocola – bijvoorbeeld chocolade coatings en vullingen – voor de voedingsindustrie. Het is een business-to-businessbedrijf, vertelt Liz Kamei, hoofd van het innovatiecentrum.

Fuji Oil maakt ook plantaardige voeding op basis van soja en is met name in Wageningen neergestreken om duurzame technologie voor plantaardige voeding te ontwikkelen. ‘We bouwen geen groot onderzoekcentrum, maar kiezen voor open innovatie’, zegt Kamei. ‘We willen onderdeel zijn van het Food Valley-ecosysteem, in contact komen met onderzoekers, jonge bedrijfjes, faciliteiten en samenwerkingspartners.’

We bouwen geen groot onderzoekscentrum, maar kiezen voor open innovatie

Fuji Oil wil bijvoorbeeld samenwerken in projecten op het gebied van milde conserveringstechnieken die in Wageningen zijn ontwikkeld. ‘Europa, met name Wageningen, loopt voorop in voedselverwerkingstechnologie. Daarom zijn we hier.’ Het bedrijf werkt al samen met WUR en andere partners in het consortium PlantPromise, dat plantaardige vleesvervangers wil verbeteren met behulp van extrusie (techniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt). Omdat Fuji Oil zich richt op open innovatie en samenwerking, bestaat het innovatiecentrum in Plus Ultra II uit een team van vier experts. Dit team zal de komende jaren geleidelijk groeien naar zo’n tien R&D-medewerkers, verwacht Kamei.

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer Fuji Oil in Plus Ultra II.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.