RoomService op de campus

Huiskamer-cultuurfestival RoomService is vanwege corona voor één keer op de campus.
Een college quantummechanica van Billy Mullaney. Foto Billy Mullaney

Bij liefhebbers is het een klassieker: theater, dans of muziek in de knusse omgeving van een Wageningse huiskamer. Maar door corona wordt daar dit jaar van afgezien.

De editie van 2021 wordt een ClassRoomService en is op donderdag 11 november in zaaltjes op de campus. Dat maakt organisator Studium Generale bekend.

Met die verandering gaat het cultuurfestival dit jaar zeker door, laat organisator Wiebe Aans weten. ‘Op de campus hebben we niet met 1,5 meter of andere regels te maken. Dat is op dit moment ook daarbuiten niet zo, maar dat was nog niet bekend toen we het programma in elkaar zetten.’ Bezoekers hoeven geen coronapas te laten zien. Formeel is het festival extracurriculair onderwijs.

Quantummechanica

De verhuizing naar de campus betekent ook dat het festival dit jaar alleen voor studenten en medewerkers van WUR toegankelijk is. Die moeten online kaartjes kopen. Een kaartje kost 7,50 euro, waarvoor drie optredens te zien zijn op verschillende locaties. In totaal is er volgens Aans plek voor een kleine vijfhonderd bezoekers. Die kunnen kiezen uit negen optredens.

Meest in het oog springend, is misschien wel de Amerikaan Billy Mullaney die een MIT-college kwantummechanica gaat geven. Onbegrijpelijk natuurlijk en daardoor vervreemdend en humoristisch. De eveneens Amerikaanse Cabaretier Leon Brill speelt zijn eerste solovoorstelling ‘Tot onze grote spijt’ over mislukking en teleurstelling.

Op het menu staan verder muzikale optredens (Rob Sweere, Astronaut, Pieter de Graaf), dans (duo Sherise Strang, hip-hopper Ruben Chi), storytelling (Anastasis Sarakatsanos en theater (Janna Handgraaf). De kaartverkoop start op 3 november.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.