Smaken van WUR: Paddenstoelen-risotto

Beatrice Bossi (19), bachelorstudent Omgevingswetenschappen deelt een recept uit Noord-Italië.
Beatrice Bossi: bachelorstudent Omgevingswetenschappen uit Italië

In de WUR-gemeenschap kom je smaken vanuit de hele wereld tegen. Beatrice Bossi (19), bachelorstudent Omgevingswetenschappen deelt een recept uit Noord-Italië.

‘Het noorden van Italië staat bekend om zijn risotto en paddenstoelen zijn onze specialiteit. Elke herfst gingen wij wilde paddenstoelen plukken met onze grootouders. Dit is één van mijn oma’s beste gerechten. Ik leerde het recept van haar.’

Ingrediënten
voor twee personen

  • 0.75 liter groentebouillon (water met bouillonblokje)
  • 35 gram boter
  • ¼ ui, in zeer dunne plakjes gesneden
  • 100 gram gemengde paddenstoelen, gelijkmatig gesneden
  • Risottorijst (volgens oma: drie handjes per person)
  • Parmezaanse kaas, geraspt, naar smaak
  • Een snufje peper

Bereiding

  1. Breng bouillon aan de kook en laat zachtjes koken;
  2. Maak soffritto in een andere pan: smelt de boter en voeg de ui toe;
  3. Bak de ui in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de rijst en paddenstoelen toe en bak gedurende tien minuten op een laag vuur, net zolang tot de rijst glanst;
  4. Schep één of twee lepels bouillon in de pan met rijst. Blijf roeren;
  5. Steeds wanneer de bouillon is opgenomen, voeg je een of twee lepels bouillon toe tot het op is;
  6. Na ongeveer 15 tot 20 minuten zou de risotto klaar moeten zijn. Proef telkens tussendoor even om te bepalen of de rijst gaar is;
  7. Voeg, als de rijst op smaak is, Parmezaanse kaas toe om het geheel een romige textuur te geven;

Maak af met een snufje peper… Buon appetito!

Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource zodat we allemaal kunnen meegenieten! resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.