Bodemleven op het witte doek

Na succesvolle films over bovengrondse natuur, krijgt nu de worm een hoofdrol.
Worm in het gras Foto Shutterstock

De film over het leven in Nederlandse bodem is een initiatief van Postcodeloterij-project Onder het Maaiveld, een driejarig programma van het Centrum voor Bodemecologie, het NIOO, IUCN-NL en de Vlinderstichting. Het project vraagt aandacht voor herstel van het bodemleven en het belang van een gezonde bodem.

‘Met de film gaat een langgekoesterde wens in vervulling’, zegt WUR-bodemexpert Gerard Korthals, coördinator van het Centrum voor Bodemecologie. De film wordt geproduceerd door EMS Films, dat onder andere De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis maakte. De filmmakers gaan ook langs bij de proefboerderij in Lelystad.

De film gaat over een groep mensen die het initiatief nemen een stuk grond te gaan bewerken. Een deel van de groep doet dit op de gebruikelijke manier van omgaan met de aarde. Een ander deel zoekt naar een nieuwe vorm om met bodem en bodemleven om te gaan. Een hoofdrol is weggelegd voor de worm, als onmisbare bodembewerker. De film gaat tijdens de Bodemdierendagen 2022 in première.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.