In Beeld: De ideale werkplek

Clementine Sluijsmans vroeg collega's een kijkdoos te maken. Te zien in Atlas.
Clementine Sluijsmans bij de kijkdozen in de hal van Atlas. Clementine Sluijsmans bij de kijkdozen in de hal van Atlas. Foto Roelof Kleis

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit en kun je die verbeelden in een doosje? Met die vraag verraste Clementine Sluijsmans 29 collega’s uit de medezeggenschap.

De groep omvat jong (21) en oud (65) en zes nationaliteiten uit alle hoeken van de organisatie. Het doosje is een houten Ikea-kistje met glazen deksel, dat prima dienst doet als vitrine. Het resultaat van dit kunstproject is de komende tijd te zien in een kleine expositie bij de ingang van Atlas. Voor Sluijsmans, tot voor kort receptioniste in Atlas, is het haar afscheidscadeau aan WUR. Heeft corona onze verhouding tot de werkplek voorgoed veranderd? Hoe ziet de omgeving eruit waarin je optimaal presteert. Wat is de look-and-feel van zo’n plek? De 29 kijkdoosjes geven daar creatief verbeelde antwoorden op. Van realistisch tot abstract. Even kijken dus.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.