Vaccineren op de campus

Studenten en phd’ers kunnen zich laten vaccineren in GGD-bus op de campus.
Vaccineren op de campus. Vaccineren op de campus.

Tot en met vanmiddag half zes kunnen studenten, medewerkers of Wageningers zich in het mobiele vaccinatiecentrum van de GGD op de campus laten vaccineren. De teller staat inmiddels op bijna 35.

Bij Forum staat tussen vlaggen met daarop ‘Vaccineren’ een vijftien meter lange bus van de GGD. Mensen kunnen er hun eerste of tweede vaccinatie krijgen. Achter de bus is een tent waarin je na de prik de bekende vijftien minuten rust door kunt brengen. Het GGD-team bestaat uit een chauffeur, een arts, een beveiliger en twee prikkers. Gisteren hebben 21 mensen zich in deze bus laten vaccineren, vandaag staat om half twee de teller op 13. ‘We willen de drempel om te vaccineren zo laag mogelijk maken’, zegt een medewerker van de GGD. ‘En we hebben formulieren in alle talen, van Chinees tot Arabisch.’

Volle agenda

Ook Lingrui Zhong (23), masterstudent Management, Economics and Consumer Studies uit China, haalt vandaag haar eerste prik. ‘Eigenlijk moest ik naar Ede, maar toen ik de uitnodiging kreeg was ik in China en dit is bovendien veel handiger. Ik heb een volle agenda en nu kan ik tussen de colleges door hier heen. Als je een beetje van de wetenschap erachter weet, kun je alleen maar blij zijn met het vaccin.’  

Vandaag (donderdag 9 september) is de bus er voor het laatst. Debby Vermeer van GGD Gelderland Midden weet nog niet of er meer in het vat zit. ‘WUR stelt een plek beschikbaar en levert stroom, ik weet niet of we nog een keer komen. We zwerven door de provincie. We waren gisteren in Arnhem, morgen staan we in Ede.’ WUR-opleidingsdirecteur Voeding en Gezondheid Rolf Marteijn: ‘Dit is voorlopig de laatste keer, maar zodra de GGD aangeeft te willen komen, maken we plaats. Via prikkenzonderafspraak.nl kan iedereen trouwens dagelijks vlakbij – naast station Ede-Wageningen, achter de Reehorst – terecht.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.