In Beeld: Surinaamse regering wil samenwerken met WUR

Landbouwminister Sewdien wil met hulp van WUR het pesticidengebruik terugdringen.
President Santokhi in gesprek met bestuursvoorzitter Louise Fresco van WUR. Foto Sarah Kirsten Vlekke

De Surinaamse president Chan Santokhi en minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij brachten op 8 september een bezoek aan het onderzoekscentrum voor de glastuinbouw van WUR in Bleiswijk. Het bezoek maakte deel uit aan een meerdaags bezoek van de Surinaamse regering aan Nederland, het eerste na jaren van impasse.

Pesticiden

De nieuwe Surinaamse regering wil samenwerken met WUR om het pesticidengebruik in de groenteteelt te verminderen, de rijstproductie te verhogen en Suriname voor te bereiden op klimaatverandering en -adaptatie. De ministers kregen een rondleiding door de WUR-kassen en luisterden naar presentaties, onder andere van directeur Robert van Gorcom van Wageningen Food Safety Research. Hij wil Suriname ondersteunen bij het opzetten van een laboratorium voor residuonderzoek.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.