Studentenportaal op de smartphone is live

In de app myWURtoday kunnen studenten cijfers, roosters en meer zien.
Screenshot uit het impressiefilmpje van myWURtoday. Beeld WURtube

MyWURtoday vervangt het studentenportaal MyPortal. Gebruikers (WUR-studenten dus) kunnen zelf aangeven wat ze willen zien. Onderwijsdecaan Arnold Bregt: ‘De meeste studenten van nu zijn mobielgericht. Deze app past daarbij.’

Via de app hebben studenten onder meer toegang tot studenteninformatiesysteem Osiris voor inschrijvingen voor vakken en tentamens en een overzicht van de behaalde cijfers; Brightspace om te zien wat ze voor een vak moeten doen; hun studierooster en meer. Bregt: ‘Er is ook een nieuwstijdlijn waarin nieuws dat relevant is voor WUR-studenten is te zien. En het rooster is gekoppeld aan Google Maps, zodat je altijd weet in welk gebouw je moet zijn.’

De app is in samenwerking met studenten ontwikkeld, vertelt Bregt. ‘In studentenpanels hebben we de vraag gesteld: waar hebben jullie als studenten nou behoefte aan? Die input hebben we meegenomen in de ontwikkeling van de app. Vervolgens hebben studenten de app getest en geëvalueerd. We krijgen veel positieve reacties. Sinds 1 juli is de app voor alle studenten beschikbaar.’

Impressie

Tijdens een voorbereidingssessie voor het aankomende collegejaar voor docenten waren er wel vragen en zorgen bij docenten over de app. Bregt: ‘De grootste zorg bij docenten is dat ze niet kunnen zien wat studenten zien. Zij kunnen niet in die app. Ik snap dat dat lastig is. Daarom hebben we een impressiefilmpje gemaakt, zodat docenten kunnen zien hoe het eruit ziet.’

Ook maakte een deel van de docenten zich zorgen over GroupTool, een plugin van Brightspace waarbij docenten subgroepen kunnen maken bij grotere vakken. Daar wordt nu vaak Microsoft Teams voor gebruikt en docenten vrezen dat GroupTool veel extra werk oplevert. Het voordeel van GroupTool is dat het gekoppeld kan worden aan het rooster in myWURtoday, waardoor de student een nog persoonlijker rooster te zien krijgt in de app. Bregt: ‘Het is een handige tool die docenten kan helpen om studenten in te delen bij grote vakken, maar het is aan de docenten zelf om te kijken of ze GroupTool willen gebruiken.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.