Campusbewoners : FarmVent

Wageningse start-up. Ontwerpt verse-kruidenautomaten voor restaurants en supermarkten.

Resource publiceerde afgelopen november al eens over FarmVent, de Wageningse start-up die een verse-kruidenautomaat voor restaurants en supermarkten ontwerpt. Het bedrijf van masterstudent Nikolaos Alfieris deed toen mee met de 4TU Impact Challenge.

‘Het idee voor de kruidenautomaat ontstond tijdens mijn bacheloropleiding Robotica in Griekenland. Ik heb toen een pitch gedaan voor de business incubator (organisatie die startende bedrijven helpt met het opzetten van hun business, red.) Orange Grove van de Nederlandse ambassade. Zij brachten me in contact met de StartHub op de Wageningse campus. Nu doe ik een master in Biosystems Engineering in Wageningen en werk hier verder aan het businessplan van FarmVent.’

Alfieris’ idee is om een volautomatische kruidenmachine aan te bieden aan supermarkten en restaurants, waarin verse basilicum, oregano en tijm op water groeien onder ledlicht. Consumenten kunnen een bakje kruiden naar keuze kopen. Er staat al een vitrine met basilicumplantjes in het kantoor van FarmVent in Plus Ultra II. Alfieris hoopt dit najaar een prototype klaar te hebben. Hij wil de kruidenautomaten gaan verhuren aan afnemers. ‘Wij blijven op die manier verantwoordelijk voor de groei van de kruiden.’ FarmVent bestaat uit vier personen.

In de volautomatische kruidenmachine groeien verse basilicum, oregano en tijm onder ledlicht op water

Alfieris ontmoette medeoprichter Orfeas Voutsinos bij Orange Grove; hij doet promotieonderzoek bij Plant Sciences aan de landbouwuniversiteit van Athene. De andere twee doen masteropleidingen in Utrecht en Wageningen. Alfieris zoekt nog nieuwe collega’s, met name voor de businessontwikkeling en de techniek van verticale landbouw en indoor farming.

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer FarmVent in Plus Ultra II.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.