Groen licht voor Globus festival

Dit weekend is de eerste editie van Globus festival op de campus.
Het Globus-bestuur, met vooraan centraal Marijn van der Meer. Foto Globus Festival

Globus festival strijkt komend weekend voor de eerste keer neer op de campus. Vanwege corona wordt het een groot terras met muziek, hapjes en drankjes in plaats van een ‘gewoon’ festival.

Op zowel zaterdag 3 als zondag 4 juli zijn er drie tijdsloten voor een festivalbezoek. Per tijdslot zijn er honderd bezoekers welkom. Het festival wordt georganiseerd door studenten en alle winst gaat naar het opkopen van tropisch regenwoud.

Coronaproof

Eerder vertelde Climate Studies-student Marijn van der Meer (22) aan Resource hoe het festival eruit gaat zien. ‘Het moet coronaproof zijn, dus in plaats van een standaard festival wordt Globus een soort groot terras met live muziek en lekker eten en drinken. Je zit in duo’s aan tafels en drankjes en eten worden aan tafel geserveerd. Om loopbewegingen van bezoekers zo veel mogelijk te beperken, kunnen ze straks bestellen via een QR-code of telefoonnummer. Verder zijn er natuurlijk duidelijke looprichtingen.’ 

Globus festival zou eigenlijk al in 2020 worden gehouden, maar dat viel in het water door de coronapandemie. Nu gaat het dus wel door, zij het in terrasvorm. ‘En dan volgend jaar een volwaardig festival’, aldus Van der Meer.

Voor kaarten en meer informatie, zie www.globusfestival.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.