Campusbewoners: Laminara

Vijf Wageningse masterstudenten startten het bedrijf Laminara dat sportkleding van zeewier maakt.

Drie maanden geleden rondde een groep van vijf Wageningse masterstudenten het vak Venture Creation af. Nu hebben ze een nieuw bedrijf: Laminara. Ze gaan sportkleding van zeewier maken.

De studenten werken nu aan hun businessplan bij StartHub in Plus Ultra II, vertelt Felix Holdorf. Hij doet een master in Urban Environmental Management en is een van de oprichters van Laminara.

Om hun sportkleding te maken, moeten de studenten een productieketen opzetten. Ze willen gekweekt zeewier uit Europa importeren om daar het bioplastic PLA uit te halen. Met dit PLA willen ze vervolgens sportkleding maken, in eerste instantie atletiekshirts en ondergoed.

De studenten willen sportkleding maken van gekweekt zeewier

Daarbij gaat Laminara de productie volledig outsourcen. Ze zoeken fabrikanten in Nederland die PLA-textiel en -kleding kunnen maken. Binnen een jaar willen ze hun eerste product presenteren.

‘Het is een nieuwe markt’, zegt Holdorf. De kosten van zeewier zijn vooralsnog hoog. Laminara wil zeewier uit aquacultuur (gekweekt) gebruiken. Of het textiel van zeewier kan concurreren met kleding van andere bioplastics, moet blijken. Er wordt al kleding van PLA gemaakt uit mais. De startup zit nog in het beginstadium, de oprichters kunnen nog wel wat extra handjes gebruiken. Ze zoeken vooral naar studenten met kennis van biotechnologie en chemie.

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer Laminara in Plus Ultra II.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.