De Studentenraad presenteert: No Otherism Week

Een week tegen discriminatie en voor inclusiviteit op initiatief van de Studentenraad.
Fragment van het NOW-programma. Beeld No Otherism Week

De No Otherism Week (NOW, 14-18 juni) richt zich op het vergroten van het bewustzijn over discriminatie, zegt Studentenraadslid Tamkin Haider (28).

Haider is voorzitter van de commissie Internationalisatie en Integratie. ‘NOW wordt een week vol activiteiten om bewustzijn te creëren over verschillende vormen van discriminatie. Studenten en medewerkers kunnen leren over de verschillen die we ervaren en hoe we kunnen samenwerken om iedereen zich thuis te laten voelen. Het gaat erom de perspectieven van anderen te ontdekken en inclusief te zijn.’

Safe spaces

Het idee voor NOW ontstond in 2020, ten tijde van de Black Lives Matter-protesten en racistische incidenten jegens Chinese studenten. Meerdere studentenorganisaties in Wageningen zullen evenementen organiseren, van Unicef tot internationale studentenvereniging ISOW en van antiracisme organisatie ARA tot LHBTQ+ organisatie SHOUT. Er zijn evenementen over safe spaces; hoe stereotypen over Aziaten doorbroken kunnen worden; geïnternaliseerd racisme; inclusiviteit en meer.

Bekijk het programma voor NOW hier (facebook). Meer info op de socialmediapagina’s van de deelnemende organisaties.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.