Student in oorlogstijd

Wageningse studenten 76 jaar geleden: lees het verhaal van Etienne Puylaert.
Een groep studenten, voornamelijk uit Wageningen, poseert in mei 1943 in een werkkamp van een vliegtuigmotorenfabriek in Duitsland. Achteraan in het midden staat Etienne Puylaert Een groep studenten, voornamelijk uit Wageningen, poseert in mei 1943 in een werkkamp van een vliegtuigmotorenfabriek in Duitsland. Achteraan in het midden staat Etienne Puylaert. Foto Familie Puylaert

Mei 1943: student Algemene Landbouwkunde aan de Landbouwhogeschool Etienne Puylaert weigert zich loyaal te verklaren aan de Duitse bezetter en komt in een werkkamp terecht. Zijn zoon vertelt op 11 mei over het leven van zijn vader tijdens een avond van Studium Generale over Wageningse studenten tijdens de oorlog.

Resource-redacteur Roelof Kleis schreef in 2018 over de zoektocht van Puylaerts zoon en kleinzoon naar het verleden van hun vader en grootvader. Dat verhaal lees je hier terug.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.