Meer campusonderwijs vanaf periode zes

Groen licht vanuit Den Haag voor één dag campusonderwijs per week.
Demissionair premier Mark Rutte. Foto Shutterstock

Studenten mogen vanaf maandag 26 april weer één dag in de week naar de campus voor onderwijs. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte bekend tijdens de coronapersconferentie van dinsdag 20 april.

De versoepeling betekent niet dat alle Wageningse studenten vanaf komende week al campusonderwijs krijgen: de laatste twee weken van periode vijf worden afgemaakt zoals ze gepland zijn, dus met alleen practica en sommige tentamens op de campus.

In periode zes, die op maandag 10 mei begint, gaat de situatie in grote lijnen terug naar hoe die was in de herfst, aangevuld met zelftesten. Dus: campusonderwijs is mogelijk maar het mandaat voor de keuze voor campus- of online onderwijs ligt bij de docent. Veldwerk is momenteel al toegestaan in groepen van maximaal dertig studenten; daarnaast worden meerdaagse excursies ook weer mogelijk. Daarbij geldt wel dat je alleen mee kan doen als je elke dag een coronazelftest doet. Bij de rest van het campusonderwijs is de zelftest niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Het advies van WUR is om elke week één zelftest te doen. Studenten en onderwijsstaf hebben informatie over het bestellen van gratis zelftests ontvangen via hun WUR-mail. Alle overige maatregelen, inclusief de anderhalve meter, blijven gelden.

Terrassen

Andere aangekondigde versoepelingen hebben ook gevolgen voor studenten. Zo mogen de terrassen beperkt open (van 12.00 tot 18.00 uur, twee personen per tafel); eindigt de avondklok; én mag het aantal te ontvangen gasten naar twee personen per dag. Die versoepelingen gaan in vanaf woensdag 28 april.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.