Resource-debat over biologische landbouw

Zet 'm in de agenda: 29 april tussen 12.00 en 13.00 uur.
Afbeelding Shutterstock


Is een kwart biologische landbouw in 2030 in Nederland realistisch? Daarover organiseert Resource op 29 april een debat (in het Engels).

Agro-ecologisch onderzoeker Wijnand Sukkel, die denkt dat de groei naar  25 procent biologische landbouw onder de huidige omstandigheden niet realistisch is, gaat in debat met Rogier Schulte, hoogleraar Farming Systems Ecology, die vindt dat het de taak is van wetenschappers om oplossingen te vinden voor duurzame doelen. Ook Ilse Geijzendorffer, directeur van het Louis Bolk instituut, het kennisinstituut voor de biologische landbouw, geeft haar mening over dit vraagstuk.

We nodigen studenten, wetenschappers en praktijkkenners van buiten WUR van harte uit om deel te nemen aan dit debat. Er is ruime gelegenheid voor vragen en discussie met ‘het publiek’. Het online debat is op 29 april tussen 12.00 en 13.00 uur op MS Teams.

Meld je alvast aan bij resource@wur.nl om een link naar het debat te krijgen.

Lees hier de eerdere artikelen over het onderwerp:

25 procent biologisch voedsel in Nederland ‘niet realistisch’

Opinie: ‘Ga voor 25 procent biologisch!’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.