AID 2021 wordt ‘Out of this World’

Net als afgelopen zomer wordt de introductie voor eerstejaars opgesplitst in twee delen.
Teun Bastiaansen, tijdens de AID van 2020 nog als onderdeel van de crew. Foto Teun Bastiaansen

‘Beginnen met studeren is beginnen aan een nieuwe stap in je leven, een nieuw avontuur’, zegt Teun Bastiaansen (21), vicevoorzitter van het AID-bestuur.

‘Je komt eigenlijk in een nieuwe wereld terecht. Daar komt het thema Out of this World ook vandaan. Daarnaast speelt het internationale karakter van Wageningen ook een rol: vanuit de hele wereld komen mensen hiernaartoe.’

Hoe de AID – de introductie voor eerstejaars – er straks uit gaat zien, zal voor een groot deel afhangen van hoe corona zich ontwikkelt, zegt Bastiaansen. ‘Wat vast staat, is dat er weer twee AID’s komen, net als afgelopen zomer. Verder houden we rekening met vier verschillende scenario’s.’

Scenario’s

Bij het meest voorzichtige scenario is de AID volledig online te volgen. De andere scenario’s gaan uit van hybride constructies, vertelt Bastiaansen. ‘Bij het scenario met de minste restricties mogen grote groepen samenkomen, is er geen avondklok, mogen studenten op verenigingen komen en alcohol worden geschonken. Bij andere scenario’s zijn de groepsgroottes weer kleiner en is er wel een avondklok. Als de AID dichterbij komt, hakken we een knoop door over welk scenario het wordt.’

Die onzekerheid maakt het organiseren van de AID anders dan in voorgaande jaren, zegt Bastiaansen. ‘Voor 2020 was de formule vaak vergelijkbaar. In 2020 was de AID, gedwongen door de coronamaatregelen, radicaal anders. Voor mijn gevoel zitten wij daar nu een beetje tussenin. De situatie geeft ons wel de kans om nieuwe programmaonderdelen te bedenken en uit te werken. Daar kijk ik wel naar uit.’

Kamperen

Bastiaansen hoopt dat één van de onderdelen van voorgaande jaren in ieder geval terugkomt. ‘Als gemeente het toestaat, zouden wij het heel leuk vinden om weer een AID-camping op te zetten. Maar wat er ook gebeurt en hoe het er straks ook uitziet, wij hebben ontzettend veel zin om nieuwe studenten te verwelkomen!’

De AID’s vinden dit jaar plaats van 11 tot en met 14 augustus en 16 tot en met 19 augustus.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.