Wie geeft mij een naam?

Het Dialogue Centre wacht op een naam. Interactus zou kunnen, Dialogon of Auditio. Wie iets weet mag het zeggen.
Illustratie: BroekBakema Architecten

Het ontmoetingsgebouw langs de Mansholtlaan staat in de steigers. In sneltreinvaart krijgt het Dialogue Centre vorm. Als om de opgelopen achterstand – de bouw zou in het jubileumjaar 2018 al zijn gestart – in te lopen. En nu het zo hard gaat, is het tijd een passende naam te bedenken. Want Dialogue Centre is maar een werktitel.

Nieuwe Aula

Sinds afgelopen vrijdag mag de WUR-gemeenschap namen aandragen voor het gebouw. Naar voorbeeld van de succesvolle competitie voor het derde onderwijsgebouw (nu: Aurora) gaat ook de ‘nieuwe Aula’ een naam krijgen. De spelregels zijn grotendeels hetzelfde. De naam moet klassiek klinken, zinspelen op de functie van het gebouw en liefst kort en bondig zijn.

Het loopt iets minder storm dan bij Aurora, maar dat was ook meer een studentendingetje

Eddy Teenstra, wedstrijdsecretaris

Studenten en personeel van WUR mogen namen insturen. Op dit moment zijn er ruim 80 inzendingen binnen, laat wedstrijdsecretaris Eddy Teenstra weten. ‘Het loopt ietsje minder storm dan bij Aurora, maar dat was ook veel meer een studentendingetje. De mails lopen gestaag binnen.’ Er is ook nog tijd genoeg. De inzendtermijn sluit volgende week zondag (28 maart) om 18.00 uur. Stuur je idee naar name.dialoguecentre@wur.nl.

Motivatie

Daarna gaat een zevenkoppige jury aan de slag om in verschillende stemrondes tot een uiteindelijke voordracht van twee namen te komen. De raad van bestuur kiest uit die namen de winnaar. Belangrijk daarbij, en zo mogelijk doorslaggevend, is de korte motivatie die bij de naam moet zijn meegeleverd. Zonder motivatie ding je niet mee, laat Teenstra streng weten.

De jury bestaat uit zeven mensen, waarvan zes van WUR en een extern lid. Voorzitter is Inge Wallage, directeur Corporate Communication & Marketing. Volgens Teenstra zijn alle geledingen van WUR in de jury vertegenwoordigd. Wie inspiratie op wil doen, kan terecht op de speciale groepspagina van het Dialogue Centre. De bouw is live te volgen via een webcam.   

Lees verder:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.