Nieuwe corona-steun voor promovendi onzeker

Heeft de raad van bestuur budget of moeten leerstoelgroepen de vertraging opvangen?
Foto: Albert Sikkema

De PhD Council wil dat het college van bestuur van WUR ook in 2021 promovendi ondersteunt die door de coronarestricties vertraging hebben opgelopen. Maar het college van bestuur vindt dat in eerste instantie de leerstoelgroepen de vertraging van promovendi moeten voorkomen en opvangen.

Afgelopen jaar kregen 148 promovendi en 17 postdocs compensatie van WUR omdat ze vertraging hadden opgelopen door de coronacrisis. De promovendi kregen gemiddeld twee maanden contractverlenging. Ook de beurspromovendi in de knel kregen ondersteuning. Het ging om promovendi en postdocs wier contract in 2020 en 2021 afliep.

De vraag is of ook de promovendi van wie het contract in 2022 afloopt, komend jaar compensatie kunnen krijgen.

Lees het hele artikel hier.

Lees verder:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.