Genetici willen evolutie in Top 2000

Als Nightwish tenminste jouw smaak is: metal.

Een groepje Top 2000-fans van de leerstoelgroep Genetica probeert een lied over evolutie in de hitlijst te krijgen. Het gaat om het nummer ‘Endless forms, most beautiful’ van de Finse band Nightwish. De tekst van het nummer is volgens initiatiefneemster Kim Ferguson ‘een prachtige ode aan de evolutie’ en een eerbetoon aan Darwins ideeën. Er zit bovendien een Nederlands tintje aan Nightwish: de zangeres is de Nederlandse Floor Jansen. De Top 2000 wordt bepaald door publieksstemmen. De Wageningse genetici proberen via de social media het nummer in de lijst te katapulteren. Stemmen op het evolutie-nummer kan tot maandag 7 december 17.00 uur op de site van NPO Radio 2. Als Nightwish tenminste jouw smaak is: metal. Voor wie in coronatijd een wat somberder visie aanhangt over evolutie, zijn er alternatieven: Do the Evolution (Pearl Jam), Apeman (The Kinks) of Line in the Sand (Motorhead).

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.
  1. Dankjewel voor het vermelden van het #Top2000Evolution-actie! Meest belangrijk is dat meer stemmen voor één gekozen nummer beter is dan stemmen op meerdere nummers. Maar je hebt 35 keuzes voor de Top 2000, dus alles is goed als er één is voor Nightwish, “Endless Forms Most Beautiful”. Rock on 🙂