Bewuste beker Billie

De cateraars van Orion en Impulse introduceren de Billie Cup.
Foto Roelof Kleis

Het plastic zelf, polypropyleen, is volgens de Belgische initiatiefnemers 100 procent recyclebaar. Maar dus wel van fossiele oorsprong. Het duurzame zit’ m in het hergebruik van de beker zelf. De gebruiker koopt zijn kopje koffie of thee en betaalt een euro extra als waarborg voor de beker. Die beker kan vervolgens worden hergebruikt. Of teruggebracht.
De introductie van de beker is een initiatief van Green Office. Die wil daarmee een goedkoper alternatief bieden voor de KeepCup (9,95 euro), die drie jaar geleden op initiatief van studenten werd geïntroduceerd. Eigenlijk zou de beker al eerder zijn geïntroduceerd, maar de corona-uitbraak gooide roet in het eten. De Week van de Duurzaamheid (12-17 oktober) geeft de beker een tweede kans.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.