[no]WURries: Biertje

In deze rubriek beantwoorden mensen van WUR vragen van collega's en studenten.

‘Ook een docent wil wel eens een bierje (of twee) drinken in een café. Maar Wageningen is klein en je loopt al snel – nieuwsgierige – studenten tegen het lijf. Wat te doen: naar de kroeg een stad verderop, of gewoon niets van aantrekken?’

Mark, WUR-docent (volledige naam bekend bij de redactie)

Zorgen wegdrinken

‘De wijze raad van mij en mijn medestudenten is: als je merkt dat je er last van hebt, moet je nog een biertje nemen.’
Marieke Dijkstra, masterstudent Communication, Health and Life Sciences

Tof

‘Ik zou me er als docent niets van aantrekken! Docenten hebben net als studenten behoefte aan zowel sociaal contact als even een avondje helemaal niets. Als ik een docent tegen zou komen in een kroeg zou ik dat alleen maar tof vinden. Wie weet drink ik dan een biertje mee en wordt het zomaar een memorabele avond.’
Luwe Groot, student Communication & Life Sciences }

Met mate

‘Ik woon niet in Wageningen, dus ik drink mijn pintjes in de regel elders. Maar als ik wel in Wageningen rondhang, dan is het juist wel leuk om studenten tegen te komen. Ik denk wel dat het afhangt van het aantal te drinken pintjes. Je kunt het als docent in mijn ogen niet maken om op donderdagavond lallend rond te hangen in Wageningse kroegen en dan vrijdag weer de docent uit te gaan hangen in een collegezaal.’
Roel Dijksma, docent Hydrologie

Geniet ervan!

‘Wageningen is in mijn ogen bijzonder omdat studenten en inwoners samen optrekken. Daarom moet een biertje drinken in Wageningen voor studenten én docenten kunnen, zonder dat iemand zich schuldig of ongemakkelijk voelt.’
Annika Suichies, masterstudent Nutrition & Health

Niet gek

‘Ik zou het gewoon doen in Wageningen. Studenten weten dat docenten ook een privéleven hebben, dus als ik een docent zou tegenkomen, lijkt dat me helemaal niet gek. Als je merkt dat je je toch niet kan ontspannen, kun je een volgende keer alsnog naar een andere stad gaan. Als je van plan bent écht veel te drinken, dan zou ik dat wel in een andere stad doen.’
Guus Timmermans, masterstudent Food Technology. 

Eerlijke feedback

‘Ik ben nauwelijks in cafés te vinden tegenwoordig, maar in het Wageningse uitgaansleven kom je regelmatig studenten tegen. Ik vind het leuk om even een babbel te maken. Daar is tijdens het onderwijs veel te weinig tijd voor. Bovendien krijg je na een paar drankjes vaak veel eerlijkere en duidelijkere feedback op het onderwijs dan in de collegezaal.’
Tijs Ketelaar, universitair docent Celbiologie

Zelf raad nodig? Mail je probleem (max. 100 woorden) naar resource@wur.nl tav noWURries.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.