Cateraars afgeslankt van start

Nu er meer reuring is op de campus is ook catering weer van start. Zij het mondjesmaat.
Photos: Roelof Kleis

Met de entree van de lockdown was het op de campus gedaan met de catering. De boel ging noodgedwongen dicht. Wie nog wel op de campus werkte, moest de eigen boterhammetjes meenemen. Een paar dagen in de week bood de ambachtelijke frietenbakker op Campus Plaza uitkomst. De rest was dicht. Op Plaza is inmiddels, op AH To Go na, alles weer open.

Klappen

De cateraars op de campus zijn met de start van het nieuwe studiejaar ook weer open. Maar er zijn wel klappen gevallen. Good Food Catering, de biologische cateraar uit Wageningen die de Leeuwenborch bediende, bestaat niet meer. Sodexo (Impulse) neemt sinds deze week die catering over. De cateraar kwam bij een aanbesteding als beste uit de bus.

De Sodexo-ploeg van 11 mensen op de campus is nog intact. Maar of dat blijft is de vraag. Volgens een medewerker is het bedrijf bezig met een reorganisatie waarbij 800 van de 3000 medewerkers hun baan gaan verliezen. Bij Cirfood (voorheen Cormet) in Forum zijn 14 van de 25 mensen weg. Bij OSP (Orion) zijn zelfs 19 van de 25 arbeidsplaatsen verdwenen.

Het goede nieuws is dat de cateraars weer aan de slag zijn. Maar zelf je lunch bij elkaar winkelen in de kantine is er niet meer bij. De veiligheidsvoorschriften staan dat niet toe. Wie wil lunchen moet bestellen. Bij Sodexo gaat dat zelfs online. Na registratie (order.bysodexo.nl) moet dagelijks voor 10.00 uur de lunch worden besteld, die daarna in Impulse of de Leeuwenborch op een zelfgekozen moment kan worden afgehaald. 

Bij Cirfood in Forum is sinds woensdag het Grand Café tijdelijk de kantine. De eigenlijke kantine op de eerste etage is volgens manager Ron Nagtegaal niet coronaproof in te richten. De lunch moet bij de kassa worden besteld, waarna de bestelling verderop kan worden afgehaald. De kantine is open van 10.00-14.30 uur. Het lunchaanbod is naar omstandigheden ruim, maar een warme maaltijd zit (nog) niet in het pakket. ‘Mogelijk wel als blijkt die behoefte er is’, belooft Nagtegaal.

Veel studenten en medewerkers moeten nog ontdekken dat we weer open zijn

Menno Barten, locatiemanager OSP (Orion)

OSP in Orion is op dit moment de enige die wel een warme maaltijd (vlees en vego) serveert. Dat gebeurt in café The Spot. De lunch is verder beperkt tot soep, belegde broodjes, een wrap en kleine snacks. Orion is van 09.00-16.30 uur open. Avondopenstelling zit er nog niet in, zegt locatiemanager Menno Barten. ‘En ook overdag is het nog lang niet rendabel. Dan moeten we zeker 2-3 keer meer bezoekers krijgen.’

Stukje beter

‘Er zitten nu zo’n 50-100 lunchers’, zegt Barten, om zich heen kijkend. ‘Dat is 10-15 procent van wat hier zat vóór corona. Maar het gaat wel elke dag een stukje beter. Veel studenten en medewerkers moeten nog ontdekken dat we weer open zijn. Ik hoop dat het drukker wordt.’ Naast de kantine-activiteiten zijn de drie cateraars ook weer beschikbaar voor banqueting van bijeenkomsten en meetings.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.