Buiten sporten op campus kan weer

Buitensporten op De Bongerd is vanaf vanavond onder strikte condities weer mogelijk. Sporten binnen blijft voorlopig niet toegestaan.
Foto: Roelof Kleis

De accommodaties rondom Sports Centre de Bongerd liggen er al bijna twee maanden verlaten bij. Sinds de ‘intelligente lockdown’ is georganiseerd sporten verboden. Na de voorzichtige landelijke versoepeling zet ook De Bongerd de deur weer open. Buitenlessen voor de studentensportverenigingen worden met inachtneming van de regels over afstand, hygiëne en contact weer gegeven.

Inschrijven

Het gaat volgens hoofd Henri ten Klooster om atletiek, tennis, voetbal, survival, frisbee, lacrosse, quidditch, mountainbiken, handboogschieten, bootcamp, wielrennen, korfbal en roeien. De protocollen daarvoor zijn door de raad van bestuur van WUR goedgekeurd. Eén van de voorwaarden is dat sporters van te voren moeten inschrijven om te sporten, zodat docenten controle houden over de groepsgrootte.

 Omkleden en douchen moet thuis. De materialen worden verder door de docenten binnen gehaald. 

Henri ten Klooster, hoofd Sports Centre de Bongerd

Verder kan er (op het toilet na) geen gebruik worden gemaakt van de faciliteiten in de sporthal. ‘Gebruik maken van de kleedkamers kan niet’, zegt Ten Klooster. ‘Omkleden en douchen moet thuis. De materialen worden verder door de docenten binnen gehaald. Die zorgen ook voor de desinfectie van bijvoorbeeld de frisbees. Verder moet iedereen zo dicht mogelijk bij de plek parkeren waar wordt gesport, om mogelijk contact te verkleinen.’

Protocollen

Ook voor binnensporten liggen inmiddels uitvoerige protocollen klaar. ‘We kunnen zo beginnen’, zegt Ten Klooster. ‘Alle groepslessen, dus niet de contactsporten, kunnen op anderhalvemeter afstand van elkaar in principe doorgang vinden. In de fitnessruimte kunnen we, ondanks dat veel apparaten afgesloten zijn, in blokken van anderhalf uur bijna iedereen een workout bieden.’

Maar voorlopig mag binnensporten dus nog niet. Ten Klooster verwacht overigens niet dat het meteen storm zal gaan lopen op de buitenaccommodaties. Veel studenten zijn niet in Wageningen maar bij hun ouders thuis. Studenten worden gecompenseerd voor de tijd dat ze hun sportkaart niet konden gebruiken. Ook medewerkers met sportrechten betalen niet tijdens lockdown. 

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.