Verkoop Aula voor de rechter

De Noordereng Groep wil voor de rechter afdwingen dat WUR de verkoop van de Aula aan concurrent BOEi/Van Swaay heroverweegt. De beoordeling zou niet objectief zijn verlopen.
Het betwiste Aula-plan dat de competitie won. Foto: BOEi/Van Swaaij.

Dat zegt woordvoerder Gerben Kuipers van de Noordereng Groep. Kuipers is boos omdat het volgens hem niet duidelijk is waarom zijn plan voor de Aula is afgewezen. Noordereng en BOEi/Van Swaay waren beide in de race om de Aula aan de Generaal Faulkesweg in Wageningen te kopen en het pand met het omliggende terrein te herontwikkelen.

Onduidelijk

Aanvankelijk sprak WUR de voorkeur uit voor het plan van Noordereng om van de Aula een debatcentrum te maken. WUR draaide evenwel bij nadat beide partijen de kans hadden gekregen hun plannen aan te passen. Die fase werd ingelast omdat het Wageningse college van burgemeester en wethouders voorkeur had voor het plan van BOEi/Van Swaay om van de Aula een bioscoop te maken. BOEi/Van Swaay kwam daarop met een sterk aangepast plan op de proppen en won de prijsvraag.

 Na heel lang aandringen, kregen we een verslag van de gang van zaken toegestuurd. Maar dat is volstrekt onvoldoende 

Gerben Kuipers, Noordereng Groep

Het is Kuipers niet duidelijk waarom zij de strijd verloren. ‘We kregen alleen een telefoontje dat we waren afgevallen.’ Op vragen om een toelichting kwam voor Kuiper geen bevredigend antwoord. ‘Bij een prijsvraag hoort een juryrapport, dat inzichtelijk maakt waar het oordeel op is gebaseerd. Na heel lang aandringen, kregen we een verslag van de gang van zaken toegestuurd. Maar dat is volstrekt onvoldoende. Een heel team heeft heel lang aan het plan gewerkt. We hebben er recht op te weten wat we niet goed hebben gedaan.’

Afdwingen

Kuipers wil nu dat de rechter die antwoorden afdwingt. In het uiterste geval kan dat volgens Kuipers betekenen dat er een herbeoordeling van de plannen komt. WUR-woordvoerder Simon Vink zegt dat toegestuurde stukken worden bestudeerd. ’We zullen richting Noordereng Groep en hun raadsman te zijner tijd reageren.’  

Tags:
#Aula

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.