Wetenschap
Nieuws

Wageningen beste Nederlandse universiteit in THE-ranking

Met een 59-ste plek is Wageningen University de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de ranglijst van Times Higher Education. Ook vorig jaar stond WUR op deze plek.
Albert Sikkema

©Times Higher Education

Vorig jaar stond de TU Delft nog een plaatsje boven Wageningen, maar die is iets gezakt. De best genoteerde Nederlandse universiteiten in de lijst, waaronder ook de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht, ontlopen elkaar weinig.

Citaties

De THE-ranking is een van de meest invloedrijke rankings voor universiteiten ter wereld. Onderwijs, onderzoek en citaties tellen elk voor 30 procent mee in de score, het internationale gehalte en de hoeveelheid contractresearch van de universiteiten bepalen de laatste 10 procent. Traditiegetrouw scoort Wageningen goed op het gebied van citaties (96%) en contractonderzoek (100%). De onderwijsscore van de universiteit is 49% en de onderzoekscore 57%. De scores voor de onderwijs- en onderzoekreputatie van Wageningen, op basis van enquêtes, zijn altijd laag met zo’n 35%.

De ranglijst wordt gedomineerd door Amerikaanse universiteiten, maar de Chinese universiteiten rukken op.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.