Chinese cover wint Coverprijs

De Chinese Xiaoxue Sun heeft afgetekend de tiende Resource Coverprijs gewonnen. Haar proefschrift over Chinese kool haalde bijna eenderde van de stemmen binnen.
Photo: Xiaoxue Sun

De online verkiezing ging vlak voor de kerstdagen van start. Sun nam vrijwel meteen de leiding en stond die niet meer af. Met 984 (29 procent) van de in totaal 3396 uitgebracht stemmen was de overwinning duidelijk. Alleen Bodille Arensman (‘Ongrijpbaar’, 18 procent) en Dadan Wardhana (‘Samen Sterk’, 16 procent) kwamen in de buurt.

China
Xiaoxue is ‘superblij’ met de uitverkiezing. Daar is door onder meer de leerstoelgroep Plantenveredeling flink aan gewerkt. ‘Mijn begeleider Guusje Bonnema heeft een mailtje gestuurd naar de hele groep met het verzoek om  te stemmen. Ik heb zelf al mijn vrienden in China benaderd die ook in Wageningen hebben gestudeerd. Dat heeft veel stemmen opgeleverd.’

Xiaoxue ontwierp de cover samen met haar neef. ‘We hebben geprobeerd het simpel te houden, terwijl het toch de volle breedte van het onderzoek weergeeft: het ontstaan van de kop van de Chinese kool. Ik denk dat het een mooie combinatie is geworden van mijn onderzoek en de Chinese cultuur. En die Chinese karakters op de cover: dat is mijn naam in het Chinees met daaronder een zegel.’

xiaoxue.jpg

 Ik denk dat het een mooie combinatie is geworden van mijn onderzoek en de Chinese cultuur 

Xiaoxue Sun

De 30-jarige Sun werd geboren in de noordelijke kustprovincie Liaoning. Na haar bachelor aan de Academy of Agricultural Sciences van Northwest A&F University kwam ze in 2011 voor haar master Plantenveredeling naar Wageningen. Dat resulteerde in 2014 tot een promotietraject bij Guusje Bonnema en hoogleraar plantenveredeling Richard Visser. Zij promoveerde in november en werkt nog steeds op de leerstoelgroep.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.