Met het openen van de koffiecorner maakt cateraar Compass een voorzichtig nieuw begin in Aurora. Sinds de zomerstop lag de catering er voornamelijk stil. Oorzaak is een gebrek aan personeel, zegt locatiemanager Machteld Holtkamp van Compass.
Volgens haar is het lastig om ervaren krachten aan te trekken. ‘In alle sectoren heerst een enorm personeelsgebrek. Vooral geschoold ervaren personeel.’ De inzet van studenten is daar geen oplossing voor. ‘We werken wel met studenten, maar voor een vaste en continue bezetting is dat geen oplossing vanwege wisselende lesroosters en studie- en examenweken.’
Student Kitchen
Ook de Student Kitchen is na het zomerreces nog niet weer van de grond gekomen. Dit initiatief van de Studentenraad begon in mei voortvarend met het serveren van een warme maaltijd. ‘Zij hebben te maken met wisseling van de wacht. Ze willen zo snel mogelijk weer aan de slag, maar zoeken studenten die op regelmatige basis kunnen komen koken.’ Dat laatste lijkt gelukt. Vrijdag hervat Student Kitchen de activiteit.
De tijdelijke cateringstop wordt door het Facilitair Bedrijf gezien als ‘overmacht.’ ‘Natuurlijk hebben we hen daar op aangesproken’, zegt contractmanager Location Facilities Marcha Sperna Weiland-Verhoeven van het Facilitair Bedrijf. ‘Compass is verplicht minimaal één outlet open te hebben in Aurora. We zijn flexibel als het om overmacht gaat, maar het moet natuurlijk wel van korte duur zijn.’
De werkplekken in Aurora vinden ze fijn, maar voor samenzijn en ontmoeten gaan ze naar Forum of Orion
Marcha Sperna Weiland-Verhoeven, Facilitair Bedrijf
De sluiting treft relatief overigens weinig studenten. Als verblijfplek is Aurora volgens Sperna Weiland minder in trek dan de andere onderwijsgebouwen. ‘Veel studenten gaan na college naar elders. De werkplekken in Aurora vinden ze fijn, maar voor samenzijn en ontmoeten gaan ze naar Forum of Orion.’
Casa Nonna
Om Aurora aantrekkelijker te maken, start Compass binnenkort de pilot Casa Nonna. Holtkamp: ‘In samenwerking met de Food & Business opleiding van de HAN is een concept ontwikkeld voor lekkere, eenvoudige en voedzame (afhaal)pasta’s. Maar ook hiervoor zijn medewerkers nodig. Zodra die er zijn, gaan we starten.’