De Stelling: ‘Vredestijd geeft ondankbare burgers’

Promovendi lichten hun meest prikkelende stelling toe. Dit keer is de beurt aan Parth N. Shah.

Promovendi lichten hun meest prikkelende stelling toe. Dit keer is de beurt aan Parth N. Shah, die op 17 juni promoveerde op onderzoek naar omgevingsfactoren die de immuunrespons beïnvloeden van larven van de zwarte soldatenvlieg, die in toenemende mate worden ingezet als voer voor de veehouderij en aquacultuur.

‘Mijn opa zei altijd tegen me: prijs jezelf gelukkig dat je bent geboren in de jaren ‘90. Hij heeft tijdens zijn leven twee oorlogen meegemaakt en vertelde me wat voor een vreselijke tijden dat waren. In vredestijd staan mensen niet stil bij de werkelijke waarde van vrijheid; volgende generaties beseffen niet hoeveel verlies en ellende ervoor nodig was om die te bereiken. Als huidige generatie moeten we aan introspectie blijven doen, vind ik, en ons realiseren en waarderen hoe onze voorouders, die de gruwelen van oorlog hebben meegemaakt, hebben afgezien.

‘In Nederland leven we in een bubbel van veiligheid. We beseffen vaak niet welke ontberingen mensen in andere delen van de wereld lijden. Ik ben dankbaar in dit land te leven, maar ook voor het land waar ik vandaan kom, India – een heel groot land, met 77 keer zoveel inwoners als Nederland en waarschijnlijk 77 keer zoveel problemen. Dat is niet erg, want Indiërs zitten niet stil, ze werken eraan. Alleen is het met 1,4 miljard mensen een heel ander verhaal dan in Nederland.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.