Lopen voor vrede met Harcourt Klinefelter

Martin Luther Kings voormalige perschef loopt mee in een Wageningse vredestocht.
Harcourt Klinefelter met Dr. Martin Luther King.

Harcourt Klinefelter (1938) werkte samen met King en liep met duizenden anderen de mars voor gelijke rechten naar Selma in 1965. Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds actief in de strijd voor gelijke rechten en vrede. Aankomende zaterdag loopt Klinefelter mee in de Walk for Peace in Wageningen, die wordt georganiseerd door de Muslim Students Association Avicenna.

Masterstudent International Land and Water Management Ayoug Rozanes (27) uit Frankrijk is de huidige voorzitter van Avicenna. ‘Als Avicenna willen we mensen bijeen brengen en ruimte creëren voor reflectie. Geïnspireerd door mensen als Gandhi en Martin Luther King kwamen we op het idee voor een vredeswandeling. Wandelen betekent ergens naartoe bewegen. Vrede komt niet zomaar uit de lucht vallen: als je het wilt, moet je er naartoe lopen in plaats van wachten tot het gebeurt.’

Klinefelter heeft een geschiedenis van wandelen voor vrede en gerechtigheid, vertelt Rozanes. ‘Daarom hebben we hem uitgenodigd voor dit evenement.  Aanstaande zaterdagochtend om 11:45 uur geeft hij een training over vreedzaam demonstreren. Daarna wil hij samen met ons richting Hotel de Wereld lopen.’ Voorafgaand aan Klinefelters training is er een lezing over vrede en gerechtigheid vanuit islamitisch perspectief door hydroloog en theoloog Samira I. Ibrahim (10:30 uur, Forum B0107).

Geen protest

De vredeswandeling is niet bedoeld als protest, benadrukt Rozanes. ‘We willen dat iedereen zich welkom voelt om simpelweg samen te lopen: jong en oud, religieus en niet-religieus, student en niet-student. Na de wandeling zullen we een moment hebben om ervaringen te delen en samen te reflecteren.’

De vredeswandeling zelf start om 13:30 uur voor Forum. Avicenna verwacht zo’n vijftig deelnemers. ‘Maar hoe meer, hoe meer vreugd. Als je interesse hebt om mee te doen met de training of de wandeling, meld je dan aan, zodat we weten hoeveel mensen er komen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.