VeSte grootste bij studentenraadsverkiezing

VeSte krijgt acht zetels, S&I drie en CSF één.
Rector Carolien Kroeze met een deel van de nieuwe studentenraad. Foto Resource

De stemmen van de studentenraadsverkiezingen zijn geteld: VeSte krijgt acht zetels, S&I drie en CSF één. Rector magnificus Carolien Kroeze presenteerde de resultaten van de verkiezingen afgelopen dinsdag op het podium in Forum.

Van de 12.222 studenten brachten er 3.722 hun stem uit (ruim 30 procent). Van die stemmen gingen er 2.321 naar VeSte, 937 naar S&I en 447 naar CSF. ‘Ik ben erg blij dat we weer verkiezingen hebben gehad, nadat het vorig jaar niet doorging’, zei Kroeze voordat ze de uitslag bekendmaakte. ‘Het is belangrijk dat studenten meebeslissen over de koers van de universiteit.’

Vorig collegejaar gingen de studentenraadsverkiezingen niet door omdat er ten tijde van de verkiezingen slechts elf kandidaten waren voor de twaalf zetels in de raad. Uiteindelijk werd nog wel een twaalfde studentenraadslid gevonden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.