Politie gaat camerabeelden van geweldsdelict delen

Bij het geweldsmisdrijf werd een promovendus bekogeld met stenen, geschopt en geslagen.
Foto Shutterstock

Het politieonderzoek naar de mishandeling begin april is nog steeds gaande. In de hoop achter de identiteit van de verdachten te komen, gaat de politie aankomende donderdag camerabeelden tonen in het programma Plaats Delict. ‘We hopen dat mensen die meer weten zich bij ons melden’, zegt een woordvoerder.

De mishandeling gebeurde vrijdagavond 5 april tussen 22:00 en 23:00 uur ’s avonds voor Forum. Het slachtoffer, een Chinese promovendus, fietste voor Forum langs toen hij opeens werd aangevallen door een groep jongens. Na de mishandeling moest hij naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen te worden behandeld.

Na het incident schreef een groep internationale studenten een brief aan de universiteit en de gemeente waarin stond dat ze wel vaker last hebben van intimidatie door ‘de lokale jeugd’. Dat gaat om voorvallen waarbij studenten worden bekogeld met stenen en eieren, maar ook scheldpartijen en andere vormen van agressief en ongewenst gedrag.

Plaats Delict wordt donderdagavond 6 juni om 17:15 uur uitgezonden bij Omroep Gelderland (en daarna ieder kwartier na het hele uur tot middernacht.

Op maandagmiddag 17 juni (16.30-18.00 uur) wordt bij WUR een informatiebijeenkomst georganiseerd over fysieke veiligheid van (internationale) studenten, PhD-kandidaten en medewerkers op en rond Wageningen Campus. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.