Platform voor studenten die steun nodig hebben

Studenten ontwikkelen een platform voor studenten met extra ondersteuningsbehoeften.
Foto Resource

Het idee is dat het virtuele platform een plek wordt waar studenten met functiebeperkingen, psychische problemen of mantelzorgtaken gemeenschappen kunnen vormen, evenementen kunnen organiseren en de juiste informatie kunnen vinden over voorzieningen en ondersteuning.

Dat vertelt Wietske Oosterkamp (masterstudent Forest and Nature Conservation), die samen met Imke Grutters en Aline Zamoro Martinez (beiden masterstudent Nutrition and Health) aan het platform werkt.

Het idee voor het platform komt vanuit de universiteit, vertelt Oosterkamp. ‘De universiteit heeft veel faciliteiten voor studenten die ondersteuning nodig hebben en het kan lastig zijn om de juiste informatie te vinden. Als je niet weet dat bepaalde voorzieningen er zijn, kun je er ook geen gebruik van maken. Daarom heeft Student Training en Support studenten gevraagd om dit nieuwe virtuele platform op te zetten.’

De drie studenten vinden het slim dat de universiteit er studenten voor heeft gevraagd. Zamoro Martinez: ‘Als studenten kennen we de studentenroutines en begrijpen we de worstelingen van onze medestudenten.’

Input

Momenteel zijn de drie druk bezig met het verzamelen van inspiratie en informatie, zowel in Wageningen als in andere steden. Oosterkamp: ‘We hebben andere universiteiten en hogescholen gevraagd of ze ook dit soort platforms hebben, en zo ja: hoe ze dat aanpakken. Op de TU Delft gebruiken ze Microsoft Teams, op de UvA WhatsApp, sommige andere universiteiten hebben geëxperimenteerd met Discord. We proberen te leren van hun ervaringen.’

Tegelijkertijd realiseren ze zich dat wat elders werkt, hier niet automatisch ook werkt. Grutters: ‘Daarom organiseren we aanstaande donderdag 30 mei een gratis lunch om studenten te vragen wat zij verwachten van zo’n platform. En we willen we een focusgroep starten om input te krijgen over hoe we dit platform het beste kunnen inrichten.’

Aanmelden voor de lunch kan hier. Vragen over dit project? Mail naar student.trainingsupport@wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.