Podium: The Addams Family

Studenten spelen mee in musical The Addams Family.
Sempre sereno tijdens een repetitie Repeteren voor the Addams Family. Céline Brouwers staat achteraan in het blauwe pak. Foto Sempre Sereno

Vijf optredens in vier dagen. Vanaf woensdag 22 mei staat musicalvereniging Sempre Sereno in de Junushoff met hun nieuwe voorstelling The Addams Family. ‘We moeten deze week goed voor onze stem zorgen.’

Laura Gerits (Plant Biotechnology) en Céline Brouwers (Biotechnology) spelen allebei mee. Gerits heeft de rol van Pugsley, het broertje van Wednesday, en Brouwers is voorouder (‘ik ben dood eigenlijk’) en speelt mee in het ensemble. Het verhaal gaat over Wednesday die verliefd wordt op een jongen uit een normale familie. Brouwers: ‘De vraag is natuurlijk of dat goed afloopt. Verwacht veel zwartgallige humor.’

De voorbereidingen voor het optreden zijn al in september begonnen. De vereniging komt elke week samen om te repeteren. ‘We doen alles zelf, van kostuums tot decor en muziek door een eigen orkest’, legt Brouwers uit. Gerits: ‘De leeftijden van onze leden gaan van 18 tot in de 60. Studenten dus, maar ook mensen die in Wageningen en omgeving wonen.’ De voorstellingsweek is voor de leden het hoogtepunt van het jaar. ‘Je bent dan de hele week samen in het theater, dat is echt supergezellig,’ zegt Brouwers.

Buren

‘We oefenen onze partijen ook thuis,’ vertelt Gerits. ’Ik heb geen huisgenoten maar de buren zullen het wel horen. Volgens mij vinden ze het wel oké.’ Brouwers: ‘De hele hoge stukken van de sopraanpartij oefen ik niet te lang achter elkaar.’

Aanstaande woensdag is het zover. Dan zal de eerste voorstelling in de grote zaal van de Junushoff, met 700 plekken, starten. ‘Ik zing dit jaar voor het eerst een solo, en al mijn vrienden en familie komen kijken,’ zegt Gerits. ‘Ik vind het wel spannend wat die ervan vinden. Maar ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. Deze week moeten we vooral rustig aan doen en veel vitamines eten. Voor je stem zorgen is heel belangrijk, als sopraan zing je heel hoog namelijk.’

The Addams Family
22, 23, 24, 25 mei
Junushoff theater
Studenten €20,25 | regulier €25,75 (inclusief drankje)
Kaarten via de website van Sempre Sereno

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.