Marine Sciences krijgt studievereniging

De afgelopen september gestarte bacheloropleiding Marine Sciences krijgt een eigen studievereniging: Minoa.
Het logo van de nieuwe studievereniging Minoa. Beeld Minoa

Minoa is momenteel nog een ondervereniging van Biologica, de studievereniging van Biologie. Joost Bouwman (20), student Marine Sciences en commissaris intern van het eerste Minoa-bestuur: ‘De eerste activiteit was afgelopen maandag. We hebben toen ons logo onthuld en lekker geborreld.’

Minoa verwijst naar een oude Europese beschaving die volledig gebaseerd was op overzeese handel met vestigingen in onder andere Kreta en Sicilië, aldus Bouwman. ‘Alle studenten Marine Sciences mochten stemmen op hun favoriete naam. Andere mogelijke namen waren Thalassa – een zeegodin uit de oude Griekse mythologie – en Nemo, van de Disneyfilm Finding Nemo.’

Bouwman begon zijn studentenloopbaan in Wageningen bij de studie Soil Water Atmosphere: ‘Daar kende ik de studievereniging Pyrus al van. Zoiets miste ik toen ik in september overstapte naar Marine Sciences. Toen het idee ontstond om met Minoa te beginnen, heb ik me gelijk aangemeld voor het bestuur.’

Aquarius

Bij het opzetten van een nieuwe studievereniging komt heel wat kijken, vertelt Bouwman. ‘Gelukkig schoot Biologica ons te hulp. Daarom zijn we nu nog officieel een soort ondervereniging van hen, maar eigenlijk zijn we gewoon de studievereniging van Marine Sciences.’

Er bestaat overigens al wel een studievereniging voor de op Marine Sciences aansluitende master Aquaculture and Marine Resource Management: Aquarius. ‘Die valt weer onder de Veetelers, de studievereniging van Dierwetenschappen’, vertelt Bouwman. ‘Om de een of andere reden was daar geen plek voor ons.’ De kans bestaat dat Minoa en Aquarius in de toekomst één studievereniging voor zowel bachelor- als masterstudenten worden. ‘Dat zou wel logisch zijn ja’, zegt Bouwman.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.