Festival 0317 dit jaar in de haven

‘Er zouden makkelijk 3000 bezoekers kunnen komen.’
Artiesten op het podium bij 0317 festival 0317 festival in het Torckpark in 2023. Foto Niels Mulder

De voorbereidingen voor de tweede outdoor editie van het Wageningse festival 0317 op zaterdag 22 juni zijn in volle gang. Het festival verhuist van Torckpark naar de Rijnhaven en brengt ook dit jaar weer een combinatie van live acts en dj’s.

Tijdens de eerste editie vorig jaar kon het 0317 festival – georganiseerd door popUPop – meeliften met Woetstok. Dat was de dag ervoor en dus kon 0317 hekken, speakers, podium en dixi’s ‘hergebruiken’. Dat zit er dit jaar niet in. ‘We hebben vorig jaar veel klachten gekregen van omwonenden. Wel begrijpelijk, je zit daar midden in het centrum’, zegt Dirk Beukers, student Urban Environmental Management en vast teamlid bij popUPop. Het festival verhuist daarom dit jaar naar de Rijnhaven. Minder omwonenden, en meer ruimte. ‘Vorig jaar hadden we tegen de 2000 bezoekers en dit jaar zouden het er makkelijk 3000 kunnen worden.’

Groot podium

Het idee van 0317 festival is onveranderd. ‘Er komt een groot podium voor live artiesten, met vergelijkbare shows als vorig jaar’, vertelt Beukers. ‘Dus we denken aan Afrofunk, misschien weer wat hiphop maar ook elektronisch. We vinden het vooral vet dat er op het grote podium ook echt een groep staat, dus niet één iemand met een microfoon of samen met een dj.’ Op het kleinere podium is dan ruimte voor dj’s van Wageningse collectieven MiniCulture en Grassroots Bass Collective.’

Welke artiesten komen er dit jaar naar Wageningen? ‘Nog niet alle contracten zijn getekend dus ik kan nog niet heel veel vertellen helaas. Wel kan ik alvast zeggen dat Julia Sabaté komt, ze maakt samen met haar band elektronische pop. We zetten dit jaar weer in op veel variatie aan genres. Dat is het leuke aan 0317 vind ik, het is net wat anders dan je op de normalere festivals ziet.’   

0317 festival, zaterdag 22 juni van 14-23u, Rijnhaven. Kaartjes vanaf 15 euro.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.