Pro-Palestina-actie in Atlas

Actievoerders smeerden bloed op beeld van Ceres.
Foto Resource

Een groep van vier in witte jassen geklede studenten hield vanmiddag een pro-Palestina-protestactie. Ze begonnen in Forum en hebben naast Impulse ook Atlas bezocht. Ze willen dat WUR de banden verbreekt met Israëlische universiteiten en industriepartners.

De groep had Palestijnse vlaggen mee en enkelen droegen een traditioneel Palestijns hoofddeksel. Ze riepen ‘WUR is complicit in genocide’ en ‘Palestine will never die’.

De actievoerders droegen witte, met bloed besmeurde jassen. Ook aan hun handen zat bloed. Voordat ze Atlas verlieten, smeerden ze de rode substantie op onder meer het beeld van Ceres dat in het atrium van Atlas staat, enkele muren en op het glas van de entree.

Vernieling

‘We moedigen aan dat studenten een mening vormen en die mag je laten horen, maar andermans spullen vernielen gaat een stap te ver. We bekijken waar we de rekening van de schoonmaakkosten kunnen neerleggen’, laat WUR-woordvoerder Jan Willem Bol weten. WUR keurt het gedrag af maar gaat vooralsnog geen aangifte doen tegen de actievoerders. Bol: ‘Deze actie verandert niets aan het standpunt van de universiteit in deze kwestie.’


Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.